2016 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Veganiška šokoladinė tarta / Vegan chocolate tart

~LT~

Gyvenimas pasisuko įdomia linkme ir pastaruosius kelis metus mažiausiai porą kartų per metus mūsų maisto racionas tampa veganišku. Kiti to nesureikšmina, bet aš tuo net labai džiaugiuosi, nes turiu galimybę atrasti šį platų, dar gerai nepažintą veganišką pasaulį. Kai staiga nebegali naudoti įprastų produktų, reikia atrasti naujus ir ta pažintis su mažai naudotais ar net nematytais produktais yra be galo maloni. 
Nuostabiai prasiplečia akiratis, atsiranda naujos veiklos, o nauji skoniai nuneša į dar neregėtus kampelius.


Taip šiandien gaminau šokoladinę tartą, kuriai nerekia nieko kepti, viskas pasidaro itin greitai. Belieka kantriai sulaukti, kol ji sutvirtės ir bus tinkama ragauti.
Ją geriausia laikyti šaldytuve, kad būtų tvirta ir gerai pjaunama.

~EN~

It's amazing how my life has changed in past few years. At least twice a year we change our diet from a regular one to vegan. Of course, some of us wouldn't pay so much attention to this but I am so glad that I have this chance. Mostly because I have an opportunity to explore vegan world that I know so little about it, to find new ingredients and learn what I can make with them. 


So as it's my vegan period of the year is now I search for good, delicious recipes. One of them is this wonderful chocolate tart. It's so easy to prepare and so hard to wait till it's ready to serve. 
It's better to store it in the fridge so it will be firm and easy to cut. 


~LT~

Pagrindui 

115 g migdolų
25 g kokoso drožlių
45 g datulių, be kauliukų
10 g nesaldintos kakavos
15 g kokosų aliejaus, išlydyto

Migdolus, kokoso drožles, datules, kakavą ir aliejų sutrinkite maisto smulkintuvu iki drėgnos masės. 
Paskleiskite tartos formoje ir gerai suspauskite. 
Palikite šaldiklyje 10-15 minučių.

Įdarui

250 g kokosų pieno (iš skardinės)
1 valg. š. medaus
200 g juodojo šokolado

Kokosų pieną su medumi pašildykite iki virimo pradžios. 
Supilkite ant susmulkinto šokolado, palikite 30 sekundžių ir sukamaisiais judesiais išmaišykite iki vientiso, blizgaus ganašo.

Ištraukite sustingusį pagrindą iš šaldiklio, supilkite paruoštą įdarą. Lengvai patrankykite formą, kad išeitų susidarę oro burbulai.
Palikite šaldytuve keletui valandų arba šaldiklyje 1 valandą, kol sustings.
Prieš patiekiant, išimkite iš šaldiklio ir palikite 10-15 minučių, kad atitirptų.

Papuoškite braškėmis, avietėmis ar kitomis uogomis. 
Patiekite!

~EN~


Crust

115 g almond
25 g coconut flakes
45 g dates, pitted
10 g unsweetened cocoa
15 g coconut oil, melted

Mix all ingredients in food processor and pulse until chopped to chunky, sticky mixture. 
Place mixture in a tart shell, flatten out with your fingers or back of a spoon. 
Put it in the freezer for 10-15 minutes.

Filling

250 g coconut milk (canned)
1 tbsp honey or maple syrup
200 g dark chocolate

Place coconut milk and honey in a saucepan and bring to boil.
Pour it over the chopped chocolate, leave for 30 seconds and stir using spatula from the center to outside until you reach silky and shiny ganache. 
Remove crust for the freezer and pour over the ganache. Tap gently the tart pan to release any air bubbles. Put the pan in the fridge for few hours or freezer for 1 hour to set. 
Before serving, take the tart out of the freezer and leave to thaw for 10-15 minutes. 
Top the tart with strawberries, raspberries or any other fruit and serve. 


2 komentarai:

  1. Belieka sulaukti lietuviškų braškių :) mmm beveik jaučiu jų skonį...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, tikiuosi, kad jos ilgai neužtruks ir jau greitai galėsi pasimėgauti šia skania tarta. Graikijoje jau atsirado pirmosios braškės, tai vien jomis ir gardinu desertus :)

    AtsakytiPanaikinti